Midas Omsorg AB
Hemtjänst
Hemtjänst
Midas Omsorg AB

Så här fungerar RUT-avdraget.


Uppfyller du villkoren för RUT betalar du 50 procent av arbetskostnaden. Maxtaket är 50 000 kronor per år. Detta motsvarar ett köpunderlag på 100 000 kronor. Är ni flera vuxna som bor på samma adress kan ni lägga ihop era RUT-avdrag för att få ett högre gemensamt tak. När du får fakturan har vi redan skött administreringen till Skatteverket. Detta innebär att när du som kund får vårat kostnadsförslag på våra tjänster är priset efter RUT-avdrag.


Dubblerat RUT-avdrag


Från den 1 juli 2019 utökades maxtaket från 25 000 kronor till 50 000 kronor per person och år. Dubbleringen gäller för hela beskattningsåret 2019.


Vilka tjänster omfattas av RUT- avdrag?


RUT- avdrag omfattar tjänster som städning, trädgårdstjänster m.m. Genom åren har även flytt, mer avancerade trädgårdstjänster, reparation av vitvaror och IT-tjänster i hemmet blivit en del av RUT-avdraget. De flesta av våra tjänster är avdragsgilla, så ta en titt på vad vi kan hjälpa dig med.

Viktig information är att ROT-avdraget (som innefattar byggtjänster och renovering) påverkar utrymmet i RUT, så har det gjorts ett ROT-avdrag blir alltså RUT-avdraget mindre. ROT- avdraget innebär 30 procent av arbetskostnaden.

För att du ska vara säker på hur mycket avdrag du har gjort under året så kan du alltid dubbelkolla det med Skatteverket.


Pensionär och rutavdrag


Om du passerat 65 år är regelverket detsamma. Du har ett köputrymme på 100 000 kronor per år och dessutom ett utökat utbud av tjänster. Till exempel matlagning, enklare ärenden som att gå till vårdcentralen, apoteket eller banken. Om ni är två pensionärer dubblas avdraget, förutsatt att ni betalar tillräckligt mycket i skatt för att kunna dra av hela beloppet.